Olika typer av VPN och när de ska användas (Uppdaterad 2020)

Det finns många olika typer av VPN där ute. Undrar vilken typ är rätt för dig? Vi lär er alla om skillnaderna mellan dem och hjälper dig att välja den bästa VPN för dina behov.

Kanske du har använt en VPN-tjänst ett tag nu. Eller så har du precis avslutat vår nybörjarguide och är sugen på mer kunskap om VPN. Hursomhelst, skulle du vilja veta allt om de olika typerna av VPN och var / när de är användbara.

Sanningen är virtuella privata nätverk finns i många olika former. Det kan vara överväldigande att skilja mellan den teknik som används, än mindre förstå vilken typ som är det optimala valet för dina behov.

Låt oss hjälpa dig! Vi försöker ge dig en kortfattad, informativ översikt över de viktiga variabler som delar upp virtuella privata nätverk i flera kategorier – från miljö och installation till protokoll och funktioner. I slutet har du en tydlig uppfattning om de olika typerna av VPN, samt de bästa tjänsterna att använda för dina specifika behov.

Men innan vi börjar med det, det är något du bör veta …

Nätverk vs-tjänst: Den största skillnaden

Ofta ser du förkortningen “VPN” refereratill en tjänsteleverantör som erbjuder virtuella privata nätverk till sina användare.

Det är dock viktigt att göra skillnaden mellan VPN-tjänster och VPN-teknik. Detta kan vara lite förvirrande för nykomlingar, så vi ska försöka ge dig en kort och tydlig förklaring.

Enkelt uttryckt är ett virtuellt privat nätverk i sig den säkra, privata anslutningen mellan enheten och slutpunkten – eller din destination. Den använder ett visst VPN-protokoll för att kryptera och maskera din trafik. Detta är VPN-tekniken som arbetar för att skydda dina data.

Däremot kan VPN-tjänster ses som ett paket som kan innehålla flera typer av VPN-teknik, tillsammans med ytterligare fördelar – från användarvänlighet (via inbyggda klienter och automatiska inställningsinställningar) till extra hjälp (som kundsupport, konfigurationsguider, VANLIGA FRÅGOR och kunskapsbaser).

Med andra ord, tänk på din VPN-tjänst som din virtuella verktygslåda som förbättrar och förstärker din internetanslutning. Den har ( hoppfullt) en knippa av nyttig anordningen och anordning så pass komma händig under din beter sessionerna – de här ställa i rad från VPN protokollen och trygghet dragen, till bil- förbinda infattningarna och verklig- tid levande prat stöd.

Slutsatsen? Du kanske bara kan använda en typ av VPN-teknik i taget, men i de flesta fall har du möjlighet att växla mellan dem via din VPN-tjänst. De bästa VPN-leverantörerna stöder en hel del VPN-protokoll och funktioner, så att du kan välja den lämpligaste typen beroende på dina behov, eller tillgripa din säkerhetskopieringsanslutning och inställningar om du har problem med din nuvarande installation.

Termen “VPN” har blivit synonymt med “VPN-tjänst”, och av goda skäl. Med detta i åtanke, i den här artikeln kommer vi att titta på de olika typer av VPN-tjänster tillgängliga för den gemensamma användaren – men kom ihåg att, beroende på sammanhang, kan denna förkortning hänvisa till något mer specifikt också. För mer information om tekniken bakom virtuella privata nätverk, kolla in vår guide till VPN-tunnel.

Navigation