IPTV: Hur fungerar det, är det lagligt?

Många konsumenter väljer nu IPTV. Vi svarar på alla dina frågor om denna metod för att komma åt TV- eller videoinnehåll.

Fram till för tio år sedan använde vi traditionell tv, som sänder sin signal via kabel eller via satellitantenner. Vi talar då om marksänd eller satellit-tv. Men idag har allt förändrats tack vare uppkomsten av streaming- och internetsändningssystem, som IPTV är en del av.

Vad är IPTV?

IPTV (en akronym för Internet Protocol Television) är systemet för att titta på tv-kanaler över vår internetsignal.

Ur användarens synvinkel består IPTV därför av att få tillgång till tv via din internetanslutning, och inte längre använda en fiberoptisk kabel eller via satellit, vilket skulle vara fallet med tv som kallas “traditionell”.

Du kanske redan använder IPTV-teknik utan att veta om det! Faktum är att Prime video, Canal +, HBO, Netflix och till och med RMC Sport är spelare som använder VOD, ett koncept baserat på IPTV-systemet. Det här sättet för Internet-tv-överföring har blivit populärt i Frankrike eftersom det låter dig titta på allt innehåll från din PC, mobil eller Smart TV.

Hur fungerar IPTV?

IPTV från https://nederlandse-iptv-kanalen.com/ fungerar med en tv-avkodare som skickas av den operatör som du har kontrakterat tjänsten med (Free, Bouygues, Orange, SFR, etc.). Den här enheten ansluter till din tv och box och skapar sedan ett privat nätverk som kontaktar operatören, som kommer att skicka dig allt tv-innehåll via Internet.

Operatören som du kontrakterade denna box med reserverar specifikt en viss mängd bandbredd för IPTV. På så sätt skärs inte innehållssignalen av eller lider av någon kvalitetsförsämring.

Med IPTV-avkodaren kan du förutom att komma åt innehållet spela in program eller spara dem i enhetens minne. Dessutom låter systemet dig komma åt innehåll som är lagrat i minnet i lådan: detta är vad vi vanligtvis kallar “repriser”.

Naturligtvis kan du också titta på TV på traditionellt sätt, utan att ansluta till Internet (med avkodaren påslagen för att ta emot signalen).

Navigation