IP-läckor och Kill-switchar när du använder vpn-tjänster

En Kill Switch är en funktion som automatiskt dödar din Internet-åtkomst om den krypterade, säker anslutning någonsin skulle släppa. Om det finns något anslutningsproblem alls kommer Kill-växeln att utlösa och blockera all aktivitet tills den säkra anslutningen återgår.

Om din VPN inte har en Kill Switch och ett anslutningsproblem uppstår, är det troligt att din enhet kan försöka återställa standard, oskyddade anslutningen, vilket avslöjar vad du har gjort upp till den punkten.

Enligt vår forskning, följande VPN på iptvkings.se har en Kill Switch: NordVPN, Surfshark, ExpressVPN, PIA. nd Kill switchar

IP-läckor är en känd sårbarhet med vissa inställningar som människor använder för att komma åt webben. Det är inte helt ett VPN-problem i sin kärna.

IP-läckor kan inträffa när din VPN inte dölja din faktiska IP som du surfar på webben. Till exempel vill du komma åt en geo-begränsad show på Netflix, så att du ändrar servern till ett godkänt land och ladda om sidan. Då inser du att innehållet fortfarande är blockerat. Den här medel så pass din verklig IP makt har rättvis blitt läcka.

De bästa VPNs har alla några smarta skript programmerade i sina program för att minimera denna risk. Som jag nämnde, din IP läcker är inte alltid VPN fel. Ibland är konfigurationen av din dator och många program inom är att skylla. Även den webbläsare du använder och tillägg installerade i det kan orsaka IP läckor.

Navigation