10 sätt att upptäcka om frilansande är för dig

Frilansande är ett populärt yrkesval för många människor, särskilt de med en entreprenörsanda och en önskan att undkomma en tråkig 9-till-5 kontorsjobb. Men medan en frilansande karriär kan vara befriande på många sätt, det är också en mycket svår väg att ta. Inte alla är lämpade för detta sätt att arbeta.

Det finns ett antal karaktärsdrag och naturliga tendenser du behöver för att lyckas som frilansande proffs. Om du inte har åtminstone några av dessa egenskaper, då du snart kommer att hitta att arbeta för dina egna kunder är ännu mer ansträngande än att arbeta för en chef.

Att vara egenföretagare och att odla egna företag är mycket svårare än man föreställer sig. Många människor försöker frilansande men i slutändan återvänder till ett mer traditionellt jobb efter ett år eller två. I de flesta fall, detta beror på att de inte var riktigt lämpade för en frilansande sätt att arbeta i första hand.

Så hur kan du berätta om du kommer att älska frilansande eller snart finna det en ångest-inducerande kamp?

Här är 10 frågor som hjälper dig att upptäcka om en frilansande karriär är för dig:

Har du något emot att arbeta ensam?

Frilansande är oftare än inte en ensam karriär. Frilansare går samman för att samarbeta ibland och även för att träffa kunder, men oftast kommer du att arbeta ensam. Om du är nöjd spendera många timmar själv, vanligtvis arbetar i ditt hemmakontor/Studio, då frilansande kommer att vara en idealisk karriärval.

Är du bra på att organisera din tid, eller kanske du behöver hjälp av elfy på scania?

Som frilansare får du full kontroll över hur många timmar du arbetar. Detta är befriande i en mening, men också ett stort ansvar i en annan. Majoriteten av framgångsrika frilansare detaljstyra sin tid, med hjälp av tid-tracking verktyg, för att säkerställa att de använder sig av varje minut.

Om du har ett öga för detaljer och du är naturligtvis en organiserad person, då frilansande kommer att passa din personlighet. Om inte, då kommer du mycket snabbt att vara i trubbel.

Kan du bära många hattar?

En del av att vara organiserad som frilansare är förmågan att göra många olika saker, ofta på en enda dag. Det är lätt att föreställa frilansande som helt enkelt arbetar på en kunds projekt men det finns mycket mer än så.

Frilansare är företagsägare. Du måste utföra uppgifter relaterade till marknadsföring, fakturering, bokföring, avtalsförhandlingar, webbplats underhåll, nätverkande och pågående självlärande med mera.

Kan du fokusera när i någon omgivning?

En stor dragning av frilansande livsstil är möjligheten att potentiellt arbeta nästan var som helst med en internetuppkoppling. Du kan tillbringa morgnarna i ditt favoritkafé och på eftermiddagarna i en samarbetande plats. Du kan även köra en frilansande företag medan du reser i världen.

Detta är möjligt men bara om du har förmågan att fokusera på ditt arbete vart du än går. Distraktioner är enorma när du är ute och om men om du fortfarande kan slipa på vad som behöver göras, och få det gjort, då frilansande är idealisk.

Kan du själv motivera dig själv?

Alla motiveras när de inleder ett nytt företag eller äventyr. Det är lätt att vara upphetsad och hårt arbetande i dessa tidiga dagar. Problemen uppstår veckor och månader senare när arbetet blir lite enformigt eller kunder är fortfarande svårt att komma med.

Framgångsrik frilansande kräver självmotivation. Det innebär att ignorera frestelser av TV, sociala medier, telefoner och onödiga besök i den lokala butiken. Om du är bra på att motivera dig att nå dina mål, då frilansande är en sund karriärval.

Är du bekväm med risk och osäkerhet?

Det finns absolut inga garantier du kommer att lyckas när du startar ner frilansande väg. I själva verket, för många människor som försöker, frilansar slutar i frustration. Men med hårt arbete, beslutsamhet och intelligent planering, det finns en anständig chans att du kommer att göra bra. Men du kommer aldrig riktigt känt förrän du når dina mål.

Du måste bara vara bekväm med den osäkerheten och plöja på oavsett. Det tar tid att bygga en lukrativ frilansande karriär. Och faktum är, även när du gör det, du är inte garanterade kunder hela tiden även då.

Har du självförtroende?

Förutom att ha förmågan att leva med osäkerhet, en framgångsrik frilansare behöver också en hel del självförtroende. Du måste tro på dig själv och ditt värde, särskilt när det gäller att få betalt vad du förtjänar. Förhandlings kurser och kontrakt, och hantera alla dåliga kunder, kräver tarmar och självförtroende.

Om du är allvarligt saknar självförtroende, då kan du hitta en frilans karriär svårt, särskilt när det gäller att tjäna anständiga avgifter.

Navigation